Cum să faci față cu brio acestei perioade

Chiar dacă această perioadă este mai puțin plăcută pentru noi ca oameni, sufletele noastre știu mai bine pentru ce au ales să fie acum pe pământ întrupate în corpurile fizice.

Dacă cumva fricile și îngrijorarea îți mai dau târcoale, nu le hrăni cu energia ta. Acceptă orice stare și binecuvanteaz- o având încredere că totul se întâmplă pentru evoluția sufletului tău.

Poate ți se pare imposibil să faci asta, și te înțeleg perfect pentru că am fost și eu pe acolo. În schimb oricât de greu mi se părea să binecuvântez o stare neplăcută, am făcut- o. E drept că la început am cam tras de mine și tot exersând mi-a ieșit din ce în ce mai bine.

Apoi, de câțiva ani de când am descoperit exercițiul de respirație miraculoasă pentru coerența inimii îmi este mult mai ușor să accept că totul se întâmplă la timp divin și cu un rost.

Îți mai amintești exercițiul de respirație miraculoasă pe care ți l-am recomandat încă din primele materiale pe care ți le-am trimis?

Dacă încă îl practici zilnic, te felicit! Și chiar mi-ar plăcea să împărtășești cu mine cum funcționează pentru tine.

Dacă ai uitat de el, îți reamintesc că practicându-l constant ajungi la starea de coerență a inimii care este un „medicament minune„.

Cercetările arată că atunci când activăm această stare experimentam o mai mare stabilitate emotională, o claritate mintală şi o funcţie cognitivă îmbunătăţită. Simplu spus, corpul şi creierul nostru funcţionează mai bine, ne simţim mai bine, şi vom performa mai bine.

De asemenea coerența noastră personală este benefică familiei, colegilor, prietenilor, animalelor, prin simpla noastră prezență.

Studiile efectuate în ultimii 20 de ani de către Institutul HeartMath au arătat că inima este cel mai puternic generator de energie electromagnetică din corpul uman.

Inima nu este doar o simplă „pompă” a organismului, ci ea reprezintă un sistem foarte complex care integrează un „creier” propriu. Sistemul nervos al inimii, sau „creierul” ei, îi permite acesteia să inveţe, să își amintească și chiar să ia decizii active în ceea ce priveşte modul ei de funcționare, într-un mod independent de creierul central al ființei.

Câmpul inimii deține cea mai puternică energie vindecătoare din Univers și inima este cel mai puternic generator de energie electromagnetică din corpul uman. Cercetările efectuate la Institutul de HeartMath arată că:

  • câmpul magnetic produs de inimă este cu mai mult de 5000 de ori mai mare în putere decât câmpul generat de creier.
  • energia electromagnetică a inimii nu numai că înglobează fiecare celulă a corpului uman, ci se extinde în toate direcțiile în spațiul din jurul nostru.
  • câmpul inimii tale atinge oamenii de lângă tine pe o rază de 2,8 – 3 metri și poate la nivele și mai subtile chiar mai mult.
  • semnalele cardiace a unei persoane pot afecta undele cerebrale ale alteia și sincronizarea inimă-creier poate avea loc între două persoane atunci când acestea interacționează.

Poate ți s-a întâmplat să ai momente în care să simți că te conectezi autentic cu ceilalți, să simți cum curge energia armonios între tine și ceilalți. În acele momente mintea și sufletul erau în armonie, creierul și inima operau într- o sinergie, ca două sisteme care se unesc într-unul singur. Pentru mai multe informații despre coerență și câmpul inimii, îți recomand să urmărești și documentarul de aici.

Revenind la exercițiul de respirație miraculoasă, obiectivul lui este de a reglementa armonios bătăile accelerate ale inimii, cu ajutorul respiraţiei.

De câte ori trăim o emoţie negativă – frică, furie, frustrare, tristeţe – sau ne confruntăm cu o situaţie care induce stres – anchetă, aşteptarea unui rezultat, etc. – inima se „ambalează” şi „sparge” pieptul. Bătăile ei devin nere­gu­late şi respiraţia se accelerează.

La polul opus, atunci când ne încearcă un sentiment plăcut – iubire, re­cu­noştinţă, bucurie… – intervalele de timp între două bă­tăi de inimă devin ample şi regulate.

Inima accele­rează şi frânează armonios, restabilind echili­brul sistemului nervos.

Când ritmul respirator atinge şase cicluri (inspi­raţie şi expiraţie) pe minut, inima şi respiraţia intră în rezo­nan­ţă, atingând stadiul de coerenţă cardiacă.

Stăpâ­nindu-ne respiraţia, ajutăm inima să se potoleas­că, tri­miţând creierului semnale pozitive, ceea ce are ca efect reducerea anxietăţii şi a stresului. O practică regulată a exerciţiului permite:

  • amelio­rarea felului de a respira (mai amplu şi mai profund)
  • reducerea rapidă a ritmului cardiac (tahicardii) şi scăderea presiunii arteriale
  • creșterea puterii de adaptare la emoţiile bruşte, la solicitările atât de variabile ale mediului în care trăim
  • creșterea capacității de gestionare a stresului

De asemenea anxietatea scade, iar ca­pa­ci­tatea de a simţi emoţiile pozitive creşte con­stant.

Pe ter­men lung, coe­renţa car­dia­că are efect po­zitiv şi asu­pra vitalităţii, în­tă­rind sistemul imunitar.

Cum se desfăşoară exerciţiul

Până vei reuşi să stăpâneşti exerciţiul e bine să înce­pi prin a te aşeza într-un loc liniştit, în poziţie şe­zând, cu spatele drept, pentru a favoriza o respiraţie am­­plă şi profundă.

După ce stăpâneşti exerciţiul, poţi sta întins/ă, în picioare, nu contează în ce loc.

Se poate ca în timp ce practici exercițiul, să te mai surprinzi gândindu- te la altceva. E normal dacă până acum nu ai mai practicat chestii de genul ăsta. În acest caz doar adu atenția înapoi cu blândețe la respirație și la inimă. Poți chiar să ții mâna pe inimă pe parcursul exercițiului.

Pașii exerciţiului

  • inspiră lent şi profund, vreme de 5 se­cunde
  • după care expiri lent şi profund, vreme de 5 secunde

Lucrul acesta se repetă vreme de 5 minute, fără pauză între respiraţii. Este important să nu forțezi și dacă nu poți face exercițiul până la final, te oprești și îl reiei peste 3-4 ore. Pentru a- ți fi mai uşor, ai mai jos un video care te va ajuta să menții cadența și să te poți focusa doar pe respirație.

Exercițiul presupune să te focusezi doar pe inima și pe respirație, urmărind video:

  • când bila urcă, inspiri pe nas și umfli abdomenul
  • când bila coboară, expiri pe gură și dezumfli abdomenul

După câte­va săptămâni de practică, nu vei mai avea nevoie de repere pentru măsurat timpul.

Pentru a obține efecte optime, adică mai puţine emoţii negative şi stres, un autocontrol emoţional perfect, somn şi odihnă per­fecte, e bine să faci exercitiul de 3- 4 ori pe zi.

Practicand zilnic acest exercițiu, atingi starea de coerență care creează armonie între funcționarea creierului și cea a inimii. Astfel nu mai există separare în funcționarea dintre ele, între „ceea ce inima simte și ceea ce creierul știe„.

De asemenea noi împreună creăm un câmp care interacționează cu câmpul electromagnetic al Pământului. Deci împreună putem schimba calitatea acestui câmp de la instabilitate și disonanță la echilibru, armonie, cooperare, pace.

Eu acum practic exercițiul de respirație miraculoasă de 4 ori pe zi și sunt super încântată. Îmi pun alarma să mă anunțe din 3 în 3 ore ca nu cumva să mă iau cu alte treburi și să uit.

Tu o să te străduiești să practici exercițiul zilnic sau nu?

Toate cele bune și să faci față cu brio acestei perioade, pentru binele tău suprem.

Cu drag,

Marcela Mantz
Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Lasă un comentariu