Roxana a venit la ședințe individuale ca să se regăsească pe ea. De ceva vreme simțea că duce în spate „saci de pietroaie” colectate de-a lungul timpului. Orice își propunea să facă, simțea că este trasă înapoi de o forță invizibilă. Din tot ceea ce am lucrat cu ea, cel mai greu i-a fost să uite faptul că mama sa a încredințat-o, la vârsta școlară, bunicii. A înțeles intenția bună din spatele acestei decizii a mamei ei, însă cu suferința și sentimentele îngropate de vii a fost mai greu, pentru că așa cum a zis Roxana : „le-am îngropat atât de adânc…că nici nu mai pot să le scot”. Într-un final a reușit să elibereze resentimentele, regretele și ranchiuna și de aceea i-am cerut permisiunea Roxanei să împărtășesc povestea ei cu cititorii site-ului.
Roxana, a venit pe lume într-un mic orășel de provincie. Când sufletul ei a coborât pe pământ nu a uitat în totalitate cum era în Împărăția Cerurilor. De aceea a fost o fetiță visătoare, cu gândurile „pe câmpii” cum spune ea. Mama ei, învățătoare, a simțit potențialul din interiorul ei și a hotărât să o încredințeze bunicii din partea tatălui, care locuia în București, astfel încât să „urmeze școli înalte”. La școală i-a plăcut foarte mult, ce nu i-a plăcut a fost modul în care a fost tratată de bunica, o persoană mai dura în percepția ei. De aceea a strâns în suflețelul ei de copil multe frustrări și astfel și-a învinuit mama pentru lipsa de afecțiune.
A făcut exercițiile de iertare într-o stare de conștiință extinsă, așa cum ți-am prezentat în articolul Iubirea și iertarea te ajută să-ți vindeci sufletul și s-a mai liniștit. Cu toate acestea când vorbea despre mama ei, îi apăreau lacrimi în colțul ochilor. I-am sugerat Roxanei să-i scrie mamei o scrisoare terapeutică care a scos la iveală tot ceea ce nu a putut să accepte la nivel mai profund.
Poti citi scrisoarea terapeutica, aici.
Dacă identifici și tu astfel de stări, îți sugerez să urmezi pașii:
1. rezervă-ți 1-2 ore în care să nu te deranjeze nimeni
2. retrage-te într-o cameră liniștită
3. pregătește coli de scris și stilou
4. ascultă melodia de aici
5. dă-ți voie să scrii tot ce simți
6. pune scrisoarea într- un sertar
7. după o săptămână, recitește scrisoarea
8. subliniază cuvintele care îți produc un fior în suflet ca aici
9. fă o listă cu tot ce ai subliniat ca aici
10. începe să lucrezi pe fiecare lucru din listă
- ascultă meditația de aici
- identifică în ce parte a corpului s-a localizat emoția și așează mâinile acolo
- observă ce formă și ce culoare are
- vizualizează o lumină care coboară de la Divinitate și dizolvă forma identificată
- când forma se transformă în lumină, scutură mâinile
- inspiră și expiră
11. după ce ai lucrat tot ceea ce ai scris pe listă, rupe scrisoarea în bucățele mici și dă-i foc.
Știu că sunt mulți pași și mult de lucru, însă rezultatele sunt pe măsură. Doar de tine depinde să eliberezi reziduurile energetice pe care le-ai colectat în mod conștient sau inconștient de-a lungul timpului. Dacă vrei să îți schimbi prezentul acceptă cu dragoste trecutul!
Cu drag,
Marcela
Cum ți se pare metoda scrisorii terapeutice? Crezi că o poți aplica și tu? Răspunde-mi, te rog, la întrebări într-un comentariu. Distribuie informația și prietenilor tăi, dacă crezi că îi ajută.
Asta chiar trebuie s-o incerc! Relatia cu mama e atat de viciata incat trebuie sa incerc!
Luminita, deja te-ai programat sa nu reusesti. Citeste mai multe despe cuvantul „incerc” in articolul de AICI. Testeaza cu perseverenta si o sa schimbi motivatia.
Multumesc.Am si eu nevoie de o astfel de sedinta,insa nu pot acum,am probleme cu locul de munca.MUltumesc pentru sfatul cu scrisoarea terapethical,cred ca e bine sa aplic si eu aceasta metoda,chiar daca povestile de viata si nevoile noastre difera de la o persoana la alta.Daca reusesc o sa scriu un mesaj.
Eleonora, ceea ce am prezentat in articol s-a desfasurat in 5 sedinte de terapie. Poti aplica singura pasii din articol pentru ca sunt simpli. 🙂
Am citit si m-a cutremurat. Am de scris mamei mele, mama mea are de scris mamei ei si cei 3 copii ai mei au de scris multe lucruri adresate mie.Relatiile noastre sunt bune dar avem multe lucruri ascunse si dureroase. Mama mea, eu si una din fete o vom face.Ceilalti doi copii nu sunt interesati de aceste lucruri.Cred ca ar trebui scrise scrisori tuturor persoanelor care ne-au marcat viata determinand ingreunarea sacului cu neiertari si frustrari
Multumesc pentru acest articol
Angela, important e ca ai constientizat ce ai de facut. Fiecare persoana are liberul arbitru sa faca cum simte ca e mai bine pentru ea. Cu drag.
Am uitat sa scriu comentriul meu.Dupa parerea mea scrisoarea terapeutica este legatura care se creaza in creierul nostru,intre gandire,scris si vorbire.Acel lucru subtil este imprtant.Cum se produce stergerea din memorie a unor amintiri neplacute?
Da, Eleonora ai intuit bine. Cand scriem intr-o stare relaxata, eliberam ce am depozitat in subconstient si nu mai este benefic pentru noi. Stergerea amintirilor neplacute se face asa cum am mentionat la punctul 10. 🙂
Iar cand mama nu mai este,cui scri? As avea atat de multe sa-I spun…poate cumplit de multe…
Simona, nu conteaza daca mama mai este in viata sau nu. Scrie-i scrisoarea terapeutica si elibereaza-te.
Am ascultat indemnul tau, Marcela, dupa ultima sedinta, si-am recurs la terapia cu scrisoarea catre mama si catre tata. A fost coplesitor, au curs lacrimi, am scris destul de mult, am rupt scrisorile, le-am ars si am aruncat cenusa la toaleta. M-am eliberat de durerea resimtita, ingropata si uitata in sufletul meu, cand mama nu s-a putut bucura pentru reusita mea la examenul de licenta si din anul IV de facultate. Acela a fost modul in care ea a inteles sa ma pedepseasca pentru ca mi-am ales barbatul impotriva vointei ei. Si a reusit. Iar resensimentele si durerea au stat ascunse in suflet aproape 20 de ani. Nici nu -mi mai aduceam aminte ca am sunat-o si i-am comunicat reusita mea, atat de tare a durut. Aplicand sfatul Marcelei, dupa sedinta de terapia, am scos durerea din suflet si am vindecat-o. Azi am vorbit cu parintii mei si parca timbrul vocii lor era atat de cald incat vindecau lipsa de afectiune si de bucurie din trecut.
Multumesc din suflet, Marcelei, pentru ghidare si iluminare <3
Bravo, Geta!Ma bucur pentru noile trairi. Cu drag, suflet frumos.
Am ascultat melodia si mi-a placut foarte mult.Situ ca aceste melodii lente si de auditie iti fac bine sufletului si organismului.Te linistesc si iti da o stare de buna dispozitie.Numai bine.
Ma bucur, Mircea. Multumesc. Toate cele bune.
cu totii avem nevoie de asa ceva
Biro, ma bucur ca iti este de folos. 🙂
Foarte frumos articol și bine realizat, o să încerc și eu asta prima dată când o să fiu supărată! Foarte frumoasă melodia!
Multumesc, Andrada. Iti sugerez sa testezi nu sa „incerci”. Vezi explicatia aici –> Cuvintele si subconstientul. 🙂
multumesc.multumesc
Sa iti fie cu folos, Adriana. 🙂